|
Oldal 1 / 2 
A Mastic már önmagában is egy jelenség!
A mastic egy legendás, misztikus elixír, mely a mastic fa gyantájából készül. A mastic fa egyedül a görög égei-tengeri Khiosz sziget déli régiójában él, sehol máshol nem tudták meghonosítani.
A mastic-ot már az ókorban is használták kozmetikai célokra, ugyanis az ókorban is tudták, hogy a növények közül a leghatásosabb ránctalanító. A modern tudományos kutatásoknak köszönhetően, tisztább képet kaphatunk arról, hogy hogyan is fejti ki a mastic mágikus tulajdonságát. Erről francia kutatóintézetek készítettek publikációkat. A laboratóriumi vizsgálatok is kimutatták, hogy úgynevezett „botox hatást”, vagy más néven liftinghatást érhetünk el a mastic gyantából készített krémekkel.
A mastic nem szintetikus, vegyi anyagok útján éri el a botox hatást, hanem organikus, növényi összetevői által.
A mastic szerepe a bőrápolásban
 |
A bőr simasága nagymértékben függ a cink, vas, réz stb. mennyiségétől is. A cink antioxidánsként hat és számos enzimet is aktivál, kollagént termel. A cink hiánya többek között bőrirritációhoz, lassú sebgyógyuláshoz, pattanások kialakulásához vezethet. Ezek a mellékhatások mind elkerülhetőek a cink megfelelő mennyiségének pótlásával. |
A cink antioxidáns és védelmet nyújt az UV sugárzás ellen, hozzájárul az A-vitamin szint szabályozásához. A sejtek életerősek és egészségesek maradnak, elősegítik a regenerálódást az esetleges sérülések, égési sebek után is. A cink szerepe a kollagén előállításában azt jelenti, hogy természetes módon stimulálja a kollagén termelést, felgyorsítja a sebgyógyulási folyamatot is. Ezzel egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy csökkentse a faggyúmirigyek aktivitását, ezáltal szabályozza a faggyútermelődést. A mastic a száraz és a zsíros, problémás, aknés bőr kezelésére is egyaránt alkalmas. A hajkezelésnél csökkenti a hajhullást.
|
A többi nyomelem, mint például a vas és a réz, kombinálva a cinkkel, kiváló védelmet nyújt a ráncosodás és a káros radioaktív sugarak ellen. Ezeknek a nyomelemeknek felhalmozódott mennyiségét azonosították a khiosz-i masticban. Az imént említett anyagok jótékony gyógyászati hatása az emberi testre már tudományosan bizonyított.
|

|
A mastic olaj a kozmetikumokban: védőréteget képez a bőrön, ezzel egyidejűleg gyors felszívódási képességével a bőrön belül fejti ki legnagyszerűbb hatását. Azonnal csökkenti azokat a ráncokat is, amelyek a mélyebb rétegekben keletkeztek, ugyanis a bőr alsóbb rétegeit veszi célba. Csak tiszta hatóanyagokkal dogozik, valóban szemmel látható eredményeket garantál. Regeneráló hatású akkor is, ha megjelentek a ráncok és a bőr petyhüdtté vált. Ha fiatalabb korban kezdjük a mastic gyantából készült termékek alkalmazását, akkor megelőzzük a ráncok idő előtti kialakulását.
A mastic egyéb tulajdonsága: kiváló hidratáló, bőrregeneráló és antibakteriális hatású.
|